66. Koperty z ciasta francuskiego z bananem, gruszką i cynamonem.
05 lutegoMój pierwszy wypiek z ciasta francuskiego :) Gorące, chrupiące i naturalnie słodkie dzięki bananowi i gruszce. Dla ozdoby posypałam cukrem pudrem. :) Zostały jeszcze na drugie śniadanko.
A za oknem...w końcu wyszło słońce! Dwa ostatnie dni padał deszcz, więc się cieszę ;-)
Koperty z ciasta francuskiego z gruszką, bananem i cynamonem, oprószone cukrem pudrem |
27 komentarze
Matko jak ja uwielbiam ciasto francuskie a takie koperty to już zupełnie musiało być niebo :)
OdpowiedzUsuńTylko ja to bym się raczej tym na śniadanie nie najadła xd
Na pewno byś się najadła, skoro wystarczy Ci pół miseczki owsiankomanny ;-)
Usuńz gruszkami muszą być pycha! :D
OdpowiedzUsuńOoo tak, i z cynamonem, słodziutka, zmiękła i dała wspaniały aromat :)
Usuńpięknie wyglądają! i na pewno są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńo kurcze takiego ciasteczka to dawno nie widziałam na żadnym blogu !!! piękne i apetyczne!!
OdpowiedzUsuńciekawa i inspirująca propozycja.
OdpowiedzUsuńChociaż moim faworytem jest ciasto kruche, to francuskie również uwielbiam. Szczególnie w napoleonce...:)
OdpowiedzUsuńAch, napoleonka chodzi już za mną od tygodnia, muszę ja kupić :-)
UsuńCudowne Ci wyszły te kopery, jak z cukierni! Tym bardziej, że to pierwszy raz :)
OdpowiedzUsuńAż się sama zdziwiłam, że wyszły :)
Usuńnie jestem fanką ciasta francuskiego, ale przyznam, że Twój wypiek cudownie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńFrancuskie to w 100 % moje smaki :)
OdpowiedzUsuńlubię francuskie , mam akurat w lodówce ,moze zrobię coś tak pysznego jak u ciebie ;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie zrób :)
Usuńapetycznie to wygląda:) pięknie Ci wyszło ciasto:)
OdpowiedzUsuńzazdroszcżę, że tak pichcisz ciągle.. i to takie pyszności!
OdpowiedzUsuńWzmożona chęć pichcenia pojawia się u mnie zazwyczaj w czasie sesji hihi ;) Czyli co tu zrobić żeby się nie uczyć :D
UsuńOjaaa, przypomniałaś mi o francuskim! Wiesz, że nigdy nie kupowałam mrożonego, tylko zawsze sama wałkowałam i składałam setną ilośc razy? :P
OdpowiedzUsuńJa kupiłam świeże ;) kiedyś z mama robiłam od podstaw, wyszło bardzo warstwowe :-)
Usuńciasto francuskie? To musiało być przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko z ciastem francuskim<3
OdpowiedzUsuńPyszniutkie śniadanie:)
prezentuje się wspaniale, choć ciasto francuskie to zdecydowanie nie moja bajka. (;
OdpowiedzUsuńMnie tylko wkurza to, że się kruszy okropnie :)
UsuńPięknie upieczone . Francuskie koperty zachęcają do jedzenia . Ach ......
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie! ;)
OdpowiedzUsuńbajeczne śniadanko ;d
OdpowiedzUsuń