408. Serduszkowe pancakes z płatków ryżowych
16 grudniaRobiłam je już kiedyś w wersji z pigwą :)
Zwarte, delikatne, piernikowe...świąteczne...
Jedne z ulubionych, bez dwóch zdań :)
Piernikowe pancakes z płatków ryżowych, psyllium i mąki graham podane z serkiem śmietankowym, cynamonem i mandarynkami
16 komentarze
Ciekawy pomysł, bardzo ładnie w przekroju się prezentują :) A dzięki mandarynce wyglądają tak słonecznie!
OdpowiedzUsuńProszę o przepis!:)
OdpowiedzUsuńJest podlinkowany :)
UsuńHa ha myślałam, że te mandarynki lewitują w powietrzu:p
OdpowiedzUsuńeeeeej, rzeczywiście! haha, dobry efekt wyszedł :D
UsuńUrocze serducha :) Zdecydowanie jestem uzależniona od mandarynek - pałaszuję je kilogramami!
OdpowiedzUsuńAle śliczne ! Tak świątecznie że aż mam ochotę zaśpiewać ''Pada Śnieg , pada śnieg ... '' :D
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować takich placków z płatków ryżowych, bo pewnie są pyszne :)
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcia, efekt padającego śniegu jest super.
OdpowiedzUsuńnie ma to jak podarować sobie takie słodkie serducha na śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńPlacki z ryżowych mam w planach :) Wyglądają przepysznie, do tego piernikowe <3
OdpowiedzUsuńMoże i głupie pytanie, ale czym się różni to psyllium od zwykłego oleju kokosowego?
OdpowiedzUsuńPsyllium to inaczej babka płesznik, takie ziarenka - działa podobnie jak siemię lniane, wiąże ciasto...a olej kokosowy to olej :)
Usuńjuż na miniaturce wyglądały na takie "wybuchowe"! :D ja to jednak mam wyobraźnie haha :D
OdpowiedzUsuńmuszę w końcu zrobić podobne, bo wyglądają idealnie!
OdpowiedzUsuńzdecydowanie muszę się rano rozpieścić takimi pankejksami :)
OdpowiedzUsuń