670. Sernikowe ciasto ryżowe z figą!

29 września

 Sernikowe ciasto ryżowe z figą i czipsami kokosowymi z chili
Reiskuchen mit Feigen und Hot Chili Kokosnusschips



SERNIKOWE CIASTO RYŻOWE Z FIGĄ
/przepis własny/

200 g twarogu sernikowego
łyżka miodu
szczypta soli
1 świeża figa
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
180 g ugotowanego ryżu (50 g przed ugotowaniem)
łyżeczka mąki kokosowej
czipsy kokosowe z chili do posypania

Twaróg zmiksować z miodem, solą i jajkiem.
 Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masę serową połączyć ryżem i przelać do natłuszczonego naczynia.
Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry figę i posypać czipsami kokosa.
Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i zajadać.

Smacznego!


You Might Also Like

5 komentarze

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj