670. Sernikowe ciasto ryżowe z figą!
29 września
Sernikowe ciasto ryżowe z figą i czipsami kokosowymi z chili
Reiskuchen mit Feigen und Hot Chili Kokosnusschips
SERNIKOWE CIASTO RYŻOWE Z FIGĄ
/przepis własny/
200 g twarogu sernikowego
łyżka miodu
szczypta soli
1 świeża figa
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
180 g ugotowanego ryżu (50 g przed ugotowaniem)
łyżeczka mąki kokosowej
czipsy kokosowe z chili do posypania
Twaróg zmiksować z miodem, solą i jajkiem.
Następnie dodać mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Masę serową połączyć ryżem i przelać do natłuszczonego naczynia.
Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry figę i posypać czipsami kokosa.
Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator)
Po tym czasie wyjąć, ostudzić i zajadać.
Smacznego!
5 komentarze
Ale cudowne! :)
OdpowiedzUsuńKokos i chili, hm...
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda jedzonko ;)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie bomba! :)
OdpowiedzUsuńmusiało smakowac obłędnie!
OdpowiedzUsuń