Serniczek na zimno.

28 kwietnia

 Ricottowy jaglany serniczek na zimno z psyllium i wanilią podany z mango, truskawkami (krajowymi!) i żelkami "Spooky Sour"



Coraz częściej mam ochotę na lodówkowe śniadania :)

*** 
SERNICZEK NA ZIMNO Z RICOTTY
/przepis własny/

200 g ricotty
łyżka psyllium
łyżka miodu
1/3 łyżeczki sproszkowanej wanilii
30 g płatków jaglanych
100 ml gorącego mleka (u mnie jaglane)
żelki i owoce do dekoracji

Płatki zalać gorącym mlekiem i odstawić do napęcznienia.
Po ok. 10 minutach zmiksować z pozostałymi składnikami.
Nałożyć do pucharka i wstawić na noc do lodówki.
Rano podawać z owocami, żelkami i miodem.

Smacznego!

You Might Also Like

12 komentarze

  1. Bo już coraz cieplej na takie lodówkowe śniadania ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sernik na zimno to stały punkt mojego menu!
    Krajowe truskawki? JUŻ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak już są. Co prawda kupne, ale moje działkowe już mają dużo kwiatów :)

      Usuń
  3. Z przyjemnością wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam serniczki z ricotty. Są takie delikatne zawsze. :)
    Muszę na rynek zajrzeć, czy aby czasem nie ma tam truskawek...

    OdpowiedzUsuń
  5. Uroczy i pewnie bardzo smaczny

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, psyllium spełniło rolę żelatyny - świetnie smakował!

      Usuń
  6. Mango idealnie pokrojone *-*

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda bardzo smakowicie!

    http://justest-blog.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Follow me on FoodBlogs.com
JemyZdrowo.pl
FlyB - Kulinaria
blogi kulinarne
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
rondel
mytaste.pl
Blogger Babes are Sophisticated Bloggers Seeking Simple Solutions and Support
Przesiane.pl
Wzorowy Katalog
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipes search engine
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

SM

blogi o zdrowiu

Subskrybuj